Silmek İstediğinize Eminmisiniz ?

Eminseniz Lütfen Evet'e Basın.

Oje Lekesi Nasıl Çıkar?

Oje Lekesi Nasıl Çıkar?

Oje Lekesi Kumaş Yüzeyinden Nasıl Çıkar?

Oje lekesi her ne kadar zorlu olsa da kadınlar için oje sürmek, hayatı renklendirmenin en keyifli yollarından biridir. Oje bir kumaşa döküldüğünde, çıkarılması oldukça zordur. Aseton yardımıyla çıkarılmaya çalışılsa da bu yöntem her zaman tam anlamıyla sonuç vermez. Böyle bir durumda saç spreyi gibi yardımcı maddelerden destek alınabilir. Oje lekesi; giysilere, koltuk kumaşına, halı ya da kilime bulaştığında en kalıcı çözüm hemen kuru temizleme işlemine gönderilmesidir. Oje kumaş yüzeyinin derinlerine işlemeden önce kuru temizleme yapılması, hem lekenin çıkmasını garanti edecek hem de kumaş yüzeyinin yıpranmasını engelleyecektir.

İlginizi Çekebilir: Şarap Lekesi Nasıl Temizlenir?

Oje Lekesini Çıkarırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Oje sürerken yaşanan kazalarda, bu lekenin çıkması için başvurulan ilk yöntem aseton ile temizlemedir. Ancak bazı kumaşlar aseton ile temas ettiklerinde zarar görme potansiyeli taşır. Bu nedenle, oje lekesini aseton yardımıyla çıkarmaya çalışmadan önce kumaş yapısının incelenmesi yararlı olacaktır. Kumaş içeriği herhangi bir temizlik ürününe karşı hassasiyet gösteriyorsa, bu durumda kuru temizleme işleminin uygulanması en sağlıklı karar olacaktır. Oje lekesi çıkarırken dikkat edilmesi gereken diğer noktalar ise şunlardır:

  • İşlem sırasında kullanılan, saç spreyi ya da aseton gibi kimyasal içeren ürünleri kumaşın çok küçük bir noktasında test etmek gerekir.
  • Oje lekesi ilk temizleme işleminde çıkmazsa, işlem tekrarlanabilir.             
  • Lekenin çıktığından emin olmadan kurutma işlemi yapılmamalıdır.
  • Temizleme işleminde kullanılan maddelerin cilt ile temas etmemesi, mümkünse eldiven kullanarak uygulama yapılması önerilir.

Aseton Yardımıyla Oje Lekesi Çıkarılması

Aseton, içeriğinde kullanılan maddeler nedeniyle yalnızca tırnaklardaki ojeyi çıkarabilecek etkidedir. Cilt ile temas eden ürünlerin, kumaş yüzeyi gibi alanları temizlemesi çok muhtemel değildir. Bazı durumlarda bu lekeleri aseton ile temizlemek işe yarayabilir olsa da kumaş yüzeye vereceği zararlar daha büyük boyuttadır. Kumaşın renginin açılması, yüzeyinin deforme olması, aseton kullanırken dikkat edilmesi gereken noktalardan biridir.

Giysilerin ters yüzeyinden, çok küçük bir alanda lekenin çıkarılmaya çalışılması oluşabilecek zararı en aza indirebilir. Ayrıca bir kağıt havlu yardımıyla da lekenin çıkarılması sağlanabilmektedir. Kağıt havluya uygulanan aseton, kumaş yüzeyinde bekletilir ve dökülen ojenin çözünmesi sağlanır. Lekenin oluştuğu ilk anda saç spreyi kullanılması da lekenin geniş bir alana yayılmasını engelleyerek, olduğu yere sabitlenmesini destekler. Asetonla birlikte küçük bir alanda temizleme işlemi yapıldıktan sonra giysiler ılık su ile yıkanabilir.

Kuru Temizleme ile Oje Lekesi Çıkarılması

İnatçı lekeleri çıkarmak için kullanılan temizlik maddeleri, genellikle kumaş yüzeylerine kalıcı zararlar verir. Dökülmüş ojeyi herhangi bir temizlik maddesi ile çıkarmak oldukça güçtür. Oje lekesi içeriğindeki maddeler nedeniyle, özel işlem uygulanarak çıkarılmalıdır. Evde ojenin döküldüğü alanı temizlemeye çalışırken, ilk etapta saç spreyi sıkarak lekeyi belirli bir alana sabitlemek uygulanabilecek yöntemler arasındadır. Bunun dışında bir temizlik işleminin uygulanması, profesyonellerce önerilmemektedir. Kuru temizleme işlemleri, oje lekesi gibi inatçı lekelerin kolayca çıkarılmasını sağlar. Kuru temizleme yaparken her zaman kumaşa özel temizlik maddeleri ve temizleme işlemleri uygulanmaktadır. Bu şekilde lekeler kalıcı olarak çıkarılırken, kumaş yüzeylerin zarar görmesi de engellenir. Giysi, halı ve kilim gibi çeşitli alanlara bulaşan lekeler, kuru temizlemeyle en sağlıklı şekilde ilk günkü özelliğine kavuşur. Evde leke çıkarma işlemleri ile riske girmemek için buraya tıklayarak kayıt oluşturabilir ve en inatçı lekelerden kolayca kurtulabilirsiniz.