Silmek İstediğinize Eminmisiniz ?

Eminseniz Lütfen Evet'e Basın.

Hangi Sıklıkla İlaçlama Yapılmalı?

Hangi Sıklıkla İlaçlama Yapılmalı?

Hangi Sıklıkta İlaçlama Yapılmalı?

Yaz aylarına başlaması ile beraber, sıcak havanın etkisiyle birlikte dışarıda gezinen böceklerin ve haşerelerin türleri ve sayıları artış göstermektedir. Böcekler ve haşereler, bazen bahçenizi, bazen evinizi ve bazen de mahsullerinizi deyim yerindeyse istila ederler. Böcek istilası, kimsenin bulunduğu çevrede istemeyeceği bir durumdur çünkü böcekler ve haşereler sizlere, ürünleriniz ve eşyalarınıza zarar verebilirler.

Böcek ve Haşerelere Karşı Kesin Çözüm

Gelelim, böcek ve haşere istilasına karşı kesin çözümün ne olduğu konusuna. Bu konunun cevabını, ilaçlama olarak verebiliriz. Bir canlıyı yok etmek, elbette birinci önceliğiniz olmamalı fakat iş çığırından çıkmışsa ve sizler için risk oluşturuyorsa geriye ilaçlama işleminden başka çözüm kalmamakta. Etkili böcek ve haşere ilaçları ve etkili ilaçlama ekipmanları herkes tarafından kolayca temin edilemeyeceği için böcek ilaçlama işlemi, genelde ilaçlama şirketleri tarafından uygulanır. Bu noktada, gelin sizlerle “İlaçlama şirketi seçerken hangi hususları göz önünde bulundurmalısınız? Böcek ilaçlama işlemi öncesinde ve sonrasında neler yapılmalıdır? Sorularına yanıt arayalım.

Böcek İlaçlamada Etkili Olan Faktörler

Böcek ilaçlama işleminin hangi sıklıkla yapılacağı bulunduğunuz çevreye, çevrenin koşullarına, hijyenine, coğrafi koşullarına göre değişiklik gösterir. Örnek vermek gerekirse, kırsal bir alandaysanız ve çevreniz nispeten canlı bir çevre ise, her yıl ilaçlama yaptırmanızda fayda olacaktır. Eğer kırsal alanda yaşamıyorsanız, önlem olarak 2-3 yılda bir böcek ilaçlama işlemini yapmanızda veya yaptırmanızda fayda vardır. Ayrıca, böceklerin ve haşerelerin etrafınızda çoğaldığını düşünüyorsanız, çok beklemeden bir ilaçlama şirketi ile iletişime geçmenizi öneririz.

İlaçlama Şirketi Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

Böcek ilaçlama işlemi için şirket seçimi hayli önemli bir konudur. İlaçlama şirketlerinin sahip olması gereken izinler ve sertifikalar bulunmaktadır. Böcek ilaçlama şirketlerinin sahip olması gereken belgelere aşağıdan ulaşabilirsiniz.

  • TSE Hizmet Yeterlilik Belgesi
  • ISO Çevre Yönetimi
  • ISO İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetimi
  • ISO Kalite Yönetimi
  • C. Sağlık Bakanlığı Biyosidal Ürün Uygulama İzin Belgesi

Yukarıda listelemiş olduğumuz belgeler ve sertifikalar, seçeceğiniz ilaçlama şirketinin hizmet kalitesi ve yetkinliği için kritik öneme sahip belgelerdir. Kaliteli ve sağlıklı bir ilaçlama süreci için, seçeceğiniz şirketin, “böcek ilaçlama şirketlerinin sahip olması gereken belgelere” sahip olup olmadığına dikkat etmelisiniz.

İlaçlama İşleminden Önce Neler Yapmalısınız?

  • Eğer kapalı bir alanda ilaçlama yapılacaksa, ilaçlama işlemi öncesinde ortamı ilaçlama hazır hale getirmelisiniz.
  • İlaçlama sırasında ortamın dışarıdan hava almasını önlemek amacı ile pencere ve kapıları kapalı tutmalısınız.
  • Çocuklu veya bebekli bir aile iseniz, alerjik reaksiyonlara sebebiyet vermemek amacı ile çocuğunuzun kıyafet ve oyuncak gibi eşyalarını ilaçlama yapılacak alandan mutlaka çıkarın.
  • Eğer evcil hayvanınız var ise, ilaçlanan alandan mutlaka uzak tutmalısınız.
  • Havlu, nevresim, kıyafet gibi vücudunuza temas eden/edecek eşyaları ve teknolojik cihazlar gibi sık sık temas ettiğiniz eşyalarınızı ilaçlama yapılacak alandan çıkarmalısınız. Bu tür eşyalar, ilaçlama sırasında bir dolap ya da çekmece içerisinde dursa dahi ilaçlamadan etkilenebilir. Bu nedenle kesinlikle odadan dışarı çıkarılmalıdır.
  • İlaçlama işlemi mutfağınızda uygulanacaksa, kaşık, çatal, bıçak, tabak gibi eşyalarınızı ve gıda maddelerini, baharatlık, yağdanlık, peçetelik gibi eşyaları da dışarı çıkarmalısınız.

İlaçlamadan Sonra Neler Yapmalısınız?

  • Eğer kokusuz ilaçlama işlemi uygulanmışsa, ilaçlanan ortamdan 20-30 dakika kadar uzak durmalısınız.
  • Eğer kokulu ilaçlama işlemi uygulanmışsa, ilaçlanan alanı ortalama 5-6 saat kullanmamalısınız.
  • İlaçlama işleminden sonra, ilaçlanan ortamı en az 2 saat havalandırmalısınız. Sağlıklı bir havalandırma için, pencereleri sonuna kadar açmalısınız ve perdeleri pencereleri kapatmayacak şekilde konumlandırmalısınız.
  • Mutfak eşyaları, dolap kapakları, kapı kolları, sehpa, komodin gibi yüzeylerde kalıntı bulunması ihtimaline karşın sıvı bulaşık deterjanı gibi temizleyiciler ile temizlik yapabilirsiniz.